Foodblog: 4-gangen lunch bij Dames Pellens

Dames Pellens staat voor vele Bredanaars bekend als wijnbar. Echter heeft het de laatste jaren een metamorfose ondergaan en kun je er nu ook terecht voor een heerlijke lunch, een goede borrel of een uitstekend diner. Vandaag werden wij uitgenodigd om te komen lunchen. We zijn zeer benieuwd! 

een heerlijke lunch in een fijne ambiance


Bij binnenkomst worden we zeer vriendelijk ontvangen door de gastvrouw van het restaurant. We kiezen een tafeltje uit bij het raam en genieten van de rust die dit mooie restaurant ons te bieden heeft. We starten onze lunch met een heerlijk glas bubbels. Een perfect begin wat ons betreft!

Niet veel later krijgen we onze eerste amuse geserveerd. Het is een amuse van druiven met crème van basilicum en gefermenteerde ongerijpte druif uit eigen druivenstruik. De zoete en frisse smaak van de druif combineert uitstekend bij het hartige van de basilicum. Een mooie smaak van basilicum die niet té overheersend is.


Al snel komt de tweede amuse onze kant op. De amuse ziet er prachtig uit! Deze amuse bestaat uit een Zeeuwse mossel op een bedje van kruidencrème, schuim van mossel, mosselsaus en daarop Little Gem. Nu zou je misschien denken dat de smaak van de mossel heel overheersend is, maar dat is totaal niet aan de orde. De smaken passen perfect bij elkaar en vormen een prachtig geheel. 

De amuse wordt opgevolgd door brood van Echt Brood met roomboter, olijfolie en zeezout. Het brood is enorm vers en lekker van smaak! Daarnaast krijgen we een prachtige Riesling van het wijnhuis van Carl Erhard geserveerd welke uitstekend combineert met het voorgerecht. Het is een 100% Riesling en daardoor gortdroog. Een Riesling krijgt over het algemeen snel veel suikers waardoor deze vaak zoet van smaak is. Deze Riesling komt uit een koel klimaat en heeft minder zonuren gehad, daarnaast proef je een groen appeltje wat zorgt voor een mooi fris zuurtje in de wijn. 


Tijd voor het voorgerecht. Een sashimi van hamachi (Japanse Witvis) met haring kaviaar, crème van koolrabi en een vinaigrette van peterselie in combinatie met karnemelk. Wauw! Wat een prachtig gerecht en wát een mooie smaken. We worden blij verrast. De vis is ontzettend zacht en smaakvol, de saus zorgt voor extra diepgang binnen dit gerecht wat ervoor zorgt dat de overige smaken nóg beter tot hun recht komen. 

Al genietend van het voorgerecht wordt de volgende wijn geserveerd. We krijgen een mooie witte wijn uit Zuid-Afrika. De druif is 100% Chenin Blanc en heeft veel zonuren gehad, dát proef je terug. De volle romige wijn heeft een mooie smaak van tropisch fruit en hout, een prachtige wijn! 


Bij deze wijn krijgen we het tussengerecht. Dit gerecht bestaat uit zeeduivel met een crème van knolselderij en zoetzuur venkelschuim van Japanse munt. De wijn-spijs combinatie is echt enorm goed bij dit gerecht! Ook in dit gerecht zijn de smaken perfect met elkaar in harmonie gebracht. 

Ondertussen is het tijd voor een mooie Malbec uit Cahors, Zuid-Frankrijk. Normaal gesproken zie je de Malbec alleen in de nieuwe wijnwereld. In de oude wijnwereld komt het bijna niet voor, behalve in dit plaatsje! De druif heeft een langere tijd nodig om te rijpen en wordt dan ook maar liefst 18 maanden op hout gerijpt, waardoor de smaken en gebeuren van tabak en chocolade prachtig naar voren komen. 


Als hoofdgerecht krijgen we kippendij van de barbecue met beurre noisette, pandan olie, crème van pinda, shiitake en paksoi. De kippendij is ontzettend mals, zo hebben we deze nog nooit eerder geproefd. De overige smaken zorgen voor een Aziatische twist wat dit gerecht erg bijzonder maakt, een absolute aanrader!


We sluiten onze lunch geheel in stijl af met een lekkere bubbel; de Dolcevita uit Moscato D'Asti, Italië. Deze vrolijke bubbel is subtiel zoet, hoog fris en heeft een licht prikkeltje, het optimale drankje bij een zomers en fris dessert. 


Als dessert krijgen we ijs van yuzu en yoghurt, lekker fris! Daarbij zit een crème van cheesecake en een crumble van gekarameliseerde witte chocolade. Afgemaakt met een dun schijfje watermeloen. Ook het dessert is weer om te smullen!

We besluiten onze heerlijke en uitgebreide lunch af te sluiten met een lekkere kop koffie, uiteraard met bijpassende friandises. Bij Dames Pellens eet je uitgebreid en overheerlijk, maar voor een passende prijs én in een fijne ambiance. Dit is wat ons betreft een dikke aanrader!