Foodblog: 4-gangen diner bij De Veestallen

In de Belcrum, vlakbij de Speelhuislaan, is het prachtige restaurant De Veestallen gevestigd. Je bent hier aan het juiste adres voor een goede kop koffie, een lekkere lunch, een uitgebreide borrel of een heerlijk diner! Vanavond mogen wij gaan genieten van de nieuwe dinerkaart. We zijn zeer benieuwd. 


Bij binnenkomst worden wij vriendelijk ontvangen door de bediening en naar onze tafel gebracht. We starten de avond met twee lekkere drankjes, namelijk Lillet en Limonsecco. Lillet is een drankje gebaseerd op wijn, likeur en sinaasappelschillen en heeft wel iets weg van een gin tonic. Lekker en verfrissend! De Limonsecco is gemaakt met huisgemaakte limoncello, prosecco en munt. Een écht zomers drankje wat ons betreft. Naast de drankjes krijgen we emping (chipje van noten) met mierikswortel crème geserveerd en zeewierchips met tempura beslag. 

Terwijl we lekker aan het genieten zijn van onze drankjes krijgen we een heerlijke focaccia met pesto, tomaten tapenade en aioli geserveerd. Een goed begin van de avond! 

Ondertussen krijgen we twee verschillende witte wijnen voor bij het voorgerecht. De ene wijn is een blend van twee druivensoorten; Verdejo en Sauvignon Blanc, welke lekker fris van smaak is. Deze wijn past perfect bij het eerste voorgerecht: couscous met gebrande makreel. De andere wijn is een Viognier uit de Côtes du Rhône, de wijn ruikt bloemig en bestaat uit verschillende kruiden en abrikoos tinten en dát proef je. Deze wijn past uitstekend bij het andere voorgerecht: de coquilles. 


De coquilles zijn heerlijk zacht van smaak en worden geserveerd op een tartaartje van chorizo. Een erg lekkere smaakcombinatie! De garnering bestaat uit een crème van bieslook en krokante aardappelchips met truffel. Het andere voorgerecht bestaat uit gebrande makreel op een bedje van couscous. De makreel heeft een bijzondere smaak doordat deze ingezet is in koffie olie. Het gehele gerecht bestaat uit veel verschillende componenten zoals mierikswortel crème, avocado crème en stukjes rode biet. Een feestje op ons bord!  

Bij het tussengerecht krijgen we weer twee heerlijke wijnen geserveerd. Een witte Pinot Grigio uit Sicilië. Deze wijn is kruidig, sappig en heel smaakvol. Daarnaast krijgen we een jonge Viognier geserveerd. Deze jongere versie van de Viognier is meer uitgesproken en wat bloemiger van smaak ten opzichte van een "standaard" Viognier. Deze is erg lekker bij het tussengerecht: de pastinaaksoep met blauwe kaas. We genieten van de smaak van de zachte pastinaaksoep met fourdamber (blauwe kaas), chips van pastinaak en rozemarijn olie. De olie past er uitstekend bij en de kaas is niet te overheersend.

We gaan verder met het volgende tussengerecht: een salsa van tomaat met crumble van eekhoorntjesbrood en geitenkaas ijs met roze peper. Nu hoor ik je denken geitenkaasijs?! Dat dachten wij eerst ook maar dit is echt super lekker! Het ijs is zacht van smaak en super romig, de roze peper zorgt voor een pikant tintje. Een verrassend gerecht! 

Voordat de hoofdgerechten onze kant op komen krijgen we weer twee passende wijnen ingeschonken. Een Grenache Noir Monteclain rosé en een Argentijnse Malbec. 

Als visgerecht krijgen we de kabeljauw met een kruidenkorst van zwarte knoflook geserveerd. De vis ligt op een bedje van verschillende groentes, waaronder spinazie en fregola pasta. De kabeljauw is goed gegaard en lekker zacht van smaak. De zwarte knoflook zorgt voor een kruidige twist!

Vervolgens gaan we verder met het vleesgerecht. We krijgen diamanthaas met ratatouille en een schuim van salie. De diamanthaas is perfect gebakken en daardoor ook erg mals. De knapperige groentes zorgen voor een mooie combinatie met het vlees. De Malbec die erbij geserveerd wordt zorgt voor een ware smaakexplosie.

We zijn nog volledig aan het nagenieten van de heerlijke gerechten en niet veel later krijgen we een heerlijke port en Pedro Ximenez (PX) ingeschonken voor bij de nagerechten. De PX is een Spaanse zoete sherry welke heel intens van smaak is door de vijgen, abrikozen en verschillende noten. Als nagerecht krijgen we zowel zoet als hartig geserveerd, hier worden wij heel gelukkig van. Het welbekende kaasplankje van Hendrik en Marcella komt onze kant op en we kunnen niet wachten om hieraan te beginnen. Bij de kaas wordt truffelhoning geserveerd, erg lekker!

Voor het zoete dessert krijgen we parfait van banaan met gekarameliseerde banaan, een krokantje van hazelnoot, hazelnoot crème en gel van kalamansi (Japanse citrusvrucht). 

We sluiten ons diner hier mee af en genieten nog lang na van een heerlijke avond. Als kers op de taart krijgen we ook nog een huisgemaakte limoncello, dit maakt het helemaal compleet! Een echte aanrader wat ons betreft. Wij komen zeker nog eens terug!