Foodblog: Een heerlijk 3-gangen diner bij Parc Breda

Midden op de Grote Markt in het bruisende centrum van Breda bevindt zich Parc Breda. Dé hotspot van Breda waar men terecht kan voor een lekkere lunch, een heerlijk 3-gangen diner, een bedrijfsborrel, een goed glas wijn, overheerlijke cocktails, een knalfeest met DJ en nog veel meer! Bij Parc Breda wordt elke beleving tot in de puntjes verzorgd. Onze foodies werden uitgenodigd om te komen dineren en gerechten van de nieuwe kaart te proeven. We hebben er erg veel zin in en zijn heel benieuwd! 

Wat zijn we aan het genieten!

Op de avond van onze reservering is het buiten koud en regent het erg hard. Gelukkig worden wij warm en vriendelijk ontvangen bij Parc Breda door Levie. Onze jassen worden aangenomen en veilig opgeborgen en wij krijgen een mooi tafeltje toegewezen. Het restaurant is erg mooi en sfeervol. Verder is de stijl modern met leren banken, gestoffeerde stoeltjes en hoge en lage tafels. Parc Breda heeft een uitgestrekte bar en alle gerechten worden geserveerd vanuit de open keuken. Het personeel is erg vriendelijk en besteed veel aandacht aan de gasten in het restaurant.


Wanneer we plaats hebben genomen bekijken we meteen de drankenkaart.  We besluiten allebei voor een glas Chardonnay te gaan, lekker! Bij de wijn krijgen we alvast wat brood met hummus en aioli. De hummus is erg fris, wat lekker is om mee te beginnen. Vervolgens nemen we een kijkje op de dinerkaart. Parc Breda biedt de mogelijkheid om voordelig en lekker te dineren, zo betaal je voor een drie gangenmenu maar drie tientjes. Het menu is gevarieerd met vlees-, vis- en vegetarische gerechten. Ook kunnen gerechten veganistisch worden bereid en wordt er rekening gehouden met verschillende dieetwensen. Levie stelt voor om de koks een drie gangen menu voor ons samen te laten stellen, zodat wij verschillende gerechten kunnen proberen. Hier zeggen wij natuurlijk geen nee tegen!


Allereerst worden wij verrast met de tonijn tartaar en de twee kazen millefeuille. De tonijntartaar is heerlijk zacht en bevindt zich op een bedje van frisse zeewiersalade. De rode ui en taugé worden rauw op de tonijntartaar geserveerd en zorgen voor het knapperige onderdeel van het gerecht. Het gerecht wordt afgetopt met sojasaus. 


Het andere voorgerecht bestaat uit twee hartige bladerdeegtorentjes met twee soorten kazen: brie en bleu d’auvergne. Brie is een erg zachte kaassoort die vol en romig smaakt, waardoor de combinatie met het knapperige van het bladerdeeg erg aangenaam is. Blue d’auvergne is een relatief jonge schimmelkaas met een erg volle, zachte en aromatische smaak. Naast de twee millefeuilles bevat het gerecht een frisse koolsalade, een vijgencrème en wordt het gerecht afgemaakt met een notencrunch.


Vervolgens komen er twee prachtige gerechten onze kant op die heerlijk ruiken! We krijgen een brochette van hert en de zalmfilet. De herten brochette is gegrild met een milde knoflookjus en smaakt super mals. De daarbij geserveerde rode kool en peer geven een zoete smaak aan het gerecht. Daarnaast liggen er ook nog spruitjes op het bord die een frisse toevoeging geven. De aardappelpuree zorgt ervoor dat de smaken in dit verrukkelijke winterse gerecht goed in balans zijn.


De zalmfilet is gegaard met een kruidenkorst. De vis wordt gecombineerd met verschillende gestoomde groenten als kleine groene asperges, tomaatjes, wortels en broccoli. Het gerecht is daardoor erg kleurrijk en ziet er mooi uit. De zachte en romige roseval aardappels passen perfect bij de zachte smaak van de vis en de knapperige groenten en het gerecht wordt geserveerd met een rijke sjalottensaus. Naast deze twee hoofdgerechten mochten wij ook nog smullen van de Parc Friet: goed doorbakken frietjes met truffelmayonaise en Parmezaanse kaas. Wat zijn we aan het genieten! 


Voordat ons dessert wordt geserveerd, worden we verrast met een zoete dessertwijn en een sherry. Daarna komen de semifreddo en de chocolademousse onze kant op. De semifreddo is een halfbevroren en romig dessert met amarena kersen, gesuikerde hazelnoten en bitterkoekjes. Vooral in combinatie met de zoete dessertwijn is dit erg smakelijk. 


Het chocolade dessert bestaat uit witte en bruine chocolademousse gemaakt van Tony’s Chocolonely chocolade en wie vindt dat nou niet lekker? De chocolademousse wordt geserveerd met fris-zoete peertjes en een notencrunch voor de extra bite. Al genietend van dit dessert drinken we nog een slokje van de sherry. Wat een geweldige avond!


Wil jij nou ook genieten van een heerlijk diner voor een betaalbare prijs? Reserveer dan snel een tafel bij Parc Breda!