Foodblog: diner bij VIP aan de haven van Breda

Met 4 vestigingen in Nederland is Very Italian Pizza een bijzonder familiebedrijf. De echte Italiaanse beleving staat hier voorop: traditionele recepten aanhouden en de beste houtoven pizza’s aanbieden met hun authentieke smaak, precies zoals ‘ie hoort te zijn. Bovendien kun je hier tot laat in de avond nog aanschuiven om te dineren, want Very Italian Pizza is open tot middernacht! 

sfeervol en knus, met de geur van verse pizza's

Bij binnenkomst viel ons meteen op: er is zoveel ruimte! Heerlijk relaxt kun je zomaar binnen lopen, je vindt altijd wel een knus plekje. De geur van verse pizza’s komt je meteen tegemoet. Voorin is een ruimte waar je kunt lunchen en borrelen, en achterin is ruimte om te dineren. En sfeervol ook, want je kunt direct naast een prachtige oude Moto Guzzi motor zitten, en de vloer is bedekt met de leukste motief-tegels. Tijd voor een vers broodje en wat tapenade om even bij te komen van de eerste indrukken. 

Als voorgerechten kregen we de meest heerlijke antipastini op tafel: carpaccio met parmezaan, pijnboompitten en rucola, en funghi trifolati (gebakken champignons in knoflook- en olijfolie). Niet te missen hierbij is natuurlijk ook de caprese met tomaat, mozzarella en verse basilicum, en bruschette met verse tomaat. Als laatste een van de favorieten van de avond: de antipasto V.I.P., bestaande uit parmaham, caprese & vitello tonnato. De heerlijk zoute kappertjes bij de vitello tonnato brachten perfecte balans met de zachte tonijnsaus. En oja, handig: als je je honger wilt bewaren voor het hoofdgerecht, dan kun je van deze gerechten ook halve porties bestellen. Zo kun je toch nog van alles proeven!

Bedrijfsleidster Priscilla vertelde ons eerder op de avond al dat de familie uit de mooiste streek van Italië komt: Puglia. En de rode wijn uit die streek… Daar worden we ook zeer gelukkig van! De fruitige Megale Negroamaro combineerde natuurlijk perfect bij onze hoofdgerechten: de quattro stagioni pizza, vol verse groenten, ham en salami, en ravioli melanzane gevuld met tomaat en mozzarella, met verse aubergine, basilicum en tomatensaus.

de beste gerechten uit de mooiste streek van italië; Puglia

Fijn weetje: ook glutenvrije en volkoren pasta staan hier op de menukaart. Met een uitstekende pizzabodem, mooie afmeting en verse smaakvolle ingrediënten, merk je dat de pizzabakkers van Very Italian Pizza echt uit Italië komen en hun liefde en passie hierin steken.


Na de lekkere hartige hoofdgerechten werd het dan toch echt tijd voor het dessert van de avond. We kozen allereerst voor een zoete huisgemaakte panna cotta met aardbeiensaus: heerlijk zacht en romig! 


Daarnaast konden we het niet laten om ook nog een heel andere soort pizza te testen: de pizza Nutella! Perfect om te delen met je vrienden als je samen uit eten gaat. En met ook een heerlijk frisse Scroppino van wodka en prosecco kun je je avond helemaal perfectioneren bij Very Italian Pizza.

pizza nutella, perfect om te delen! 


Naast een top diner bij dit traditionele restaurant hadden we ook het geluk dat we in de pas-geopende ijssalon van de pizzeria nog klassiek Italiaans ijs mochten proeven! Met gelato al cocco, al pistacchio en gelato al lampone (frambozen) waanden we ons even in het echte Italië.


Met traditionele recepten, verse ingrediënten, echte Italiaanse pizzabakkers, klassiek ijs en vooral veel liefde en passie in huis, is dineren bij Very Italian Pizza een absolute aanrader.