Filmhuis Breda

Seizoensafsluiting Filmhuis Breda in Belgische sferen
Theaterzaal en binnenplein Nieuwe Veste
Vrijdag 22 juni: Eten en muziek 18.00 uur Film 20.00 uur

Bij mooi weer: eten en muziek op het oude binnenplein

Op vrijdag 22 juni organiseert Filmhuis Breda alweer de laatstefilmavond van dit seizoen. Deze avond vindt plaats in Belgische sferen. Alshoofdfilm wordt vertoond Les Géants en als korte voorfilm Valt een man uit de lucht. Tijdens het eten en na de films treedt het spetterendeBredase muziek ensemble Vankelderen op. Het Belgisch diner met frieten, biersoep, Luikse salade wordtverzorgd door Cathy’s Rollende Keuken!

Valt een man uit de lucht (2017) – Kurt Platvoet /Jan Verdijk (7 minuten)
Ton en Ineke genieten van hun warme middagmaaltijd. Ze wonen in een vrijstaand huis met tuin aan de rand van een dorp. Plotseling valt er een man uit de lucht. Hij stoort neer in hun tuin, waar het stel enorm van schrikt. De man blijkt Serzi te zijn, een zwaargewonde Kirgiziër zonder schoenen. Dit is het einde van hun rustige weekend.
In de bizarre, zwartkomische korte film Valt een man uit de lucht wordt de Nederlander geconfronteerd met de komst van de vluchteling.

Vankelderen
Tijdens de Cultuurnacht was het publiek al enthousiast over hun optreden. Eerder dit seizoen moest het Bredase ensemble Vankelderen een nieuw optreden bij Filmhuis Breda afzeggen. Tijd voor een herkansing! (Tom Snoek (bas), Rob van Vliet (gitaar) en Sabina Renshof (zang) zijn bij ons te gast om onze seizoen muzikaal af te sluiten! Geniet tijdens het diner en na de film van hun prachtige songs.

PROGRAMMA VRIJDAG 22 juni:
18:00 uur:   Opening filmcafé
18:30 uur:   Belgische maaltijd door Cathy’s Rollende Keuken
 Met live music van Vankelderen
20:00 uur:   Aanvang films
22:00 uur:   Voortzetting filmcafé met live music Vankelderen
23:00 uur:   Sluiting filmcafé

 LOCATIE Nieuwe Veste, Theaterzaal in “Huis Ocrum”. Ingang poort Sint Janstraat 18

TICKETS Combiticket  Film + diner € 19,50; Filmtickets only € 8,00; Student/Bredapas € 5,00.Reserveer tickets via info@filmhuisbreda.nl