Dina van Diest over "We Are Female"

DJ Dina van Diest is bezig ben met een zogenaamde vrouwen stage. Op de zondag van Dream Village (2 september) wordt er een prachtige stage gebouwd waar alleen maar vrouwelijke dj's komen te draaien "We Are Female". Het idee is om zo de vrouwelijke dj's een boost te geven en beter op de kaart te zetten. Wij spraken Dina over dit toffe initiatief.

Win via FB twee weekend kaarten voor Dream Village

Kun je ons wat vertellen over het initiatief?
"Er zijn best wel wat vrouwelijke DJ's op dit moment maar ze zijn nog niet zo bekend. Ik merk dat er behoefte is aan een boost voor de vrouwelijke dj en wilde dat doen op een ludieke manier. Een aparte stage op een festival waar er tijd is om elkaar te leren kennen en te inspireren. Daar hoort bijvoorbeeld ook bij dat als er mensen zijn dat interessant vinden, eens mogen komen kijken achter de schermen tijdens een set. En natuurlijk mogen daar ook mannen aanhaken! Het gaat er niet om om te laten zien dat "wij vrouwen eens even gaan laten zien dat we het wel kunnen" maar om ze een keer een extra podium te geven en te laten zien aan de muziekwereld dat er genoeg goede vrouwelijke dj's zijn. De bewustwording van diversiteit is belangrijk denk ik."


Classy & stoer zijn de kernwaarden

En het concept?
"Ik wil er graag een totaal concept maken van "We Are Female"; een prachtig podium en daarbij hoort ook mooie aankleding eromheen. Een stukje educatie die ik net noemde en jong of wat ouder talent die een kans krijgt om de opening te doen van deze dag.

Heerlijke drankjes om te drinken, je kunt je haar festival ready laten maken door het team van John Beerens én My Jewellery geeft een shoppingtegoed weg om helemaal festivalproof naar de WE ARE FEMALE stage te komen. Classy & stoer zijn de kernwaarden."  

Verder zullen er 36 prachtige missen via de organisatie van 'Miss Beauty' aanwezig zijn. Deze dames zijn in de race om dé Miss titel van de wereld te veroveren. Wat zijn jouw persoonlijke favoriete, vrouwelijke DJ's?

"Het leuke is dat de dames onder elkaar in deze wereld heel erg verbonden zijn met elkaar. Ik merk dat we elkaar heel veel gunnen en we kennen elkaar allemaal wel een beetje.

Echt een mega favoriet heb ik niet qua soort muziek maar als ik even kijk naar bijvoorbeeld de techno DJ Charlotte de Witte uit België, moet ik wel zeggen dat zij het heel erg goed doet. Blijft compleet zichzelf en stond twee keer op Tomorrowland afgelopen jaar. Stoere chick!"


Wat is het grootste verschil tussen vrouwelijke en mannelijke DJ's?
"Er zijn best wat vrouwelijke DJ's maar ze zijn nog niet zo bekend zoals ik eerder al zei. Op alle festivals worden maar 10% vrouwelijke dj's geboekt, dat kan dus beter.Uiteindelijk gaat het er natuurlijk om of je goed bent en niet of je nou een man of een vrouw bent maar positie van vrouwen tov mannelijke dj's is nog wel klein".

Time for change!

- Waarom zijn er meer bekende mannelijke dan vrouwelijke dj's? 
"Dat vind ik een moeilijke vraag. Ik denk uiteindelijk het technische aspect en dan vooral betreft het produceren van muziek. In de technische branche zie je nou eenmaal ook niet veel vrouwen, het is minder populair dan voor de mannen blijkbaar. Wellicht heeft het er ook te maken dat er weinig vrouwelijke DJ rol modellen zijn in deze wereld. Time for change!

De volgende stap is om het concept op verschillende evenementen neer te gaan zetten zoals Amsterdam Dance Event en een mooi event tijdens het ski seizoen maar hier kan ik verder nog niets over zeggen."

Alvast in de stemming komen?
Klik hier om het nummer "Miss you" van Dina te beluisteren.