Foodblog: Schuif aan bij Jan en Alleman

Afgelopen donderdagavond schoven wij aan bij een van Breda’s nieuwste eetgelegenheden, Jan en Alleman. Deze lunchroom presenteert een keer per week ‘ Schuif aan’ op de donderdagavond. Je kunt dan dineren naar het principe ‘wat de pot schaft’. Er staat één menu in de planning welke via social media wordt gecommuniceerd, en als je daar zin in hebt kan je voor €14,50 per persoon aanschuiven!


 Uiteraard moeten wij deze unieke vorm van gastromanie een keer geprobeerd hebben. Wij werden ontvangen door eigenaar, kok en gastheer Fabian. Hij vertelde ons tot in detail wat wij vandaag konden verwachten van de ‘pot’ en wij namen plaats tegenover de open keuken.


 Gezien de open keuken prominent in het midden van het restaurant staat komen de diverse geuren je al snel tegemoet, wat de trek doet vermeerderen. Bij Jan en Alleman werkt veelal jonge bediening met een verstandelijke beperking. Fabian en zijn team leiden deze jongens en meiden op tot horeca toppers en zo kregen wij als snel na onze bestelling twee frisse Kornuit biertjes gepresenteerd.


 Vooraf kregen wij een klein voorgerecht bestaande uit garnalen in een garnering van diverse kruiden en een stevige knoflook smaak. De garnalen zijn prima op smaak gebracht en vooraf netjes gepeld. De presentatie is leuk, in het fel blauwe bakje oogt het geheel enigszins mediterraans. 

 


 
  

 

 

De geuren van het hoofdgerecht komen ons vanuit de keuken tegemoet wanneer wij net de laatste garnaal soldaat maken. Het hoofdgerecht bestond dit keer uit een zeewolf welke omwikkeld was met spek. Het geheel was eerst kort in de pan gebakken om vervolgens door te garen in de oven. De zeewolf was heerlijk sappig en het spek gaf de zeewolf een mooie krokant randje en het zoute complimenteerde het geheel. Naast de zeewolf kregen wij een frisse gemengde salade met een salsa Mexicana en gemarineerde tomaat. Dit frisse lichte karakter van de salade werd aangevuld met in soja, gember en ketjap gekookte champignons welke goed op smaak en stevig qua structuur waren. Om het gerecht af te maken kregen wij er in schil gebakken aardappel wedges met huisgemaakte aioli bij. De wedges waren lekker krokant met een zachte binnenkant en de aioli was een frisse variatie.

 

 



 
  

 

Het hoofdgerecht vulde zeer goed en was een complete maaltijd, we hadden zelfs nog amper ruimte voor het dessert, en wij zijn beiden stevige eters! Het dessert bestond uit huisgemaakt karamel ijs met slagroom en chocoladerasp. Een simpel maar lekker nagerecht, waarvan je proeft dat het ijs zelfgemaakt is!


 
  

 

Onze conclusie, de schuif aan bij Jan en Alleman is een zeer geslaagd concept, het is ook wel eens prima om niet uit dertig gerechten te hoeven kiezen. Deze avond is ook geschikt voor de snelle hap, alles wordt vlot gepresenteerd maar je kan ook rustig tafelen, voor ieder wat wils. Wij zijn erg tevreden naar buiten gegaan en kijken uit naar de foodblog over de lunch bij Jan en Alleman!

 

 


Fotografie: Bas Witkop

  

 

Jan en Alleman
 St.Janstraat 22
 Breda


www.janenallemanbreda.nl


Andere foodblogs:


- Schuif aan bij Jan en Alleman
- Lunch bij Kerkplein
Lunch bij Brasserie Zandberg
- Lunch bij De Jong Deli
- Lunch bij De Jong Deli
Lunch bij Publieke Werken
Lunch bij de Bruine Pij
Lunch bij Coffee & Lunch 4 you
High Wine bij Koffie en Zo
Lunch bij Ons Behaegen
Diner bij The Butler
Bites bij Paviljoen de Colonie
- The Tosti Club
Lunch bij 't Goei Gevoel
Diner bij Geisha Lounge
Frozen Yoghurt bij Scoops
Proeflokaal Bregje
Kook, Kunst & Jazz bij de Egelantier
Diner bij Geisha Lounge
Natte Lunch bij Hemels
Lunch bij het Smokkelbroodje
- Diner bij Publieke Werken
 - 
Lunchen bij het Packhuys
Diner bij Block62
Lunchen bij SLOO
Dineren bij Il Padrino
Lunchen bij Hemels
Dineren bij Il Bandito
Lunchen bij Don Qui John
Sushi time bij Upstairs
Lunch bij Gusti Factory
Flourish pop-up restaurant
Lunch bij Perfect Burger
Diner bij Wijnbar Pinot
Lunch bij Little Moments Coffee and Tea
Temp(e)tation bij Bali James