Sjors Smit - ‘Zuidwest’

Stek

In reactie op het werk van gerenommeerd beeldend kunstenaar Pieter Laurens Mol - momenteel te zien in de tentoonstelling Nachtvlucht in het Stedelijk Museum Breda - maakten vier startende kunstenaars in opdracht van KOP en het museum nieuwe kunstwerken die tussen 1 september en 30 oktober op verschillende openbare locaties in Breda te zien zijn. Lees verder

In reactie op het werk van gerenommeerd beeldend kunstenaar Pieter Laurens Mol - momenteel te zien in de tentoonstelling Nachtvlucht in het Stedelijk Museum Breda - maakten vier startende kunstenaars in opdracht van KOP en het museum nieuwe kunstwerken die tussen 1 september en 30 oktober op verschillende openbare locaties in Breda te zien zijn.

Via een open call werden startende kunstenaars uitgenodigd om, geïnspireerd op het werk van Mol, een voorstel in te dienen voor een tijdelijk kunstproject in de openbare ruimte van Breda. Uit de ruim twintig inzendingen vanuit het hele land werden Sjors Smit, Alicia Kremser (DE), Naomi Jansen en Georgië Brinkman (UK) geselecteerd. Onder begeleiding van KOP (Kunstenaars Ontwikkel Platform) en een aantal experts hebben zij de afgelopen maanden hard gewerkt aan hun kunstwerken. De resultaten zijn vanaf 1 september te zien.

Het is verrassend om te zien hoe de nieuwe generatie kunstenaars reageert op het gedachtegoed van Mol. Zo legt Sjors Smit een interessante link naar de Bredase de stadsbranden in 1534 en reageert Alicia Kremser juist op hedendaagse gevoelens van veiligheid op straat. Georgië Brinkman kijkt naar een mogelijke toekomst op de maan en nodigt Naomi Jansen iedereen uit om op drie zaterdagen in alle vroegte ritueel de nacht af te sluiten met het begroeten van de zon.

Veilingkade 9, 4815 HC Breda