Living Library

Nieuwe Veste

Leen een Levend Boek tijdens de Living Library.… Lees verder

Leen een Levend Boek tijdens de Living Library.

Je leest geen boeken tijdens de Living Library, maar mensen. Ga in gesprek met 'levende boeken', interessante mensen die je in het dagelijks leven niet zo snel spreekt.
Na het succes van de derde editie in het voorjaar, kijken we uit naar weer een middag vol mooie ontmoetingen in onze culturele markthal.
Open gesprek met interessante mensen Klopt wat we denken over mensen op basis van de buitenkant wel met de werkelijkheid? Net als in een reguliere bibliotheek, waar boeken toegang geven tot onbekende werelden, biedt Living Library ook de mogelijkheid om in de belevingswereld van een ander te stappen. 'Levende boeken' zitten klaar om hun levensverhaal te vertellen, in een open gesprek, waarin met respect voor elkaar alles gevraagd en besproken kan worden. Het zijn vaak mensen met een opvallend verhaal waar vaak een vooroordeel aan kleeft. 
Hoe werkt het? - Blader door de catalogus en kies een Levend Boek.  - Registreer jezelf bij de Living Library Balie. - Een vrijwilliger zal je voorstellen aan het Levende Boek.  - Je mag het Boek 20 minuten lenen. ​
Er zijn vrijwilligers ter plaatse om je vragen te beantwoorden.
Dit jaar kun je onder andere in gesprek met een slachtoffer van de toeslagenaffaire, een LARP-er, een persoon met Licht Verstandelijke Beperking en een verslaafde.
Kijk voor meer informatie op de themapagina of de website van Living Library Nederland.
 

  • Waar: Nieuwe Veste, Molenstraat 6 in Breda
  • Toegang: gratis
Molenstraat 6, 4811GS Breda