Filmhuis Breda: System Crasher

Nieuwe Veste

Lees verder

Hoofdfilm: System Crasher Op zaterdag 27 november gaan we de Duitse grens over met de bijzondere film System Crasher! (duur: 121 minuten) In dit Duitse drama volgen we een meisje dat in het jeugdzorgsysteem buiten de boot valt. Op een hartverscheurende manier laat de film zien hoe akelig de realiteit is voor zo’n 'system crasher' die van het kastje naar de muur wordt gestuurd.
Benni (Helena Zengel) is een negenjarige wildebras die door een jeugdtrauma worstelt met paniekaanvallen en agressief gedrag. Haar alleenstaande moeder kan de zorg niet aan, waardoor de sociale diensten zich over het meisje ontfermen. Ze houdt het alleen in geen enkel pleeggezin lang vol, ondanks de vele inspanningen van de wanhopige maatschappelijk werkster mevrouw Bafané (Gabriela Maria Schmeide). Haar laatste hoop is Micha (Albrecht Schuch), een jonge anti-agressiecoach wiens taak het is om Benni naar school te begeleiden. Hun relatie wordt intenser en na een paar weken samen in het bos te hebben doorgebracht, beginnen de grenzen tussen werk en privé voor de jonge vader Micha al snel te vervagen.
System Crasher is de Duitse Oscarinzending en won meerdere prijzen waaronder een Zilveren Beer op het Filmfestival van Berlijn.
Trailer:
 
Voorfilm: 'Waarom bleef je niet voor mij? van Milou Gevers (duur: 25 minuten) Vier kinderen, die tijdens de basisschool een ouder verloren aan zelfmoord, vertellen over de reis die zij aflegden vanaf het moment dat zij het nieuws hoorden. De documentairemaakster, die hetzelfde meemaakte, stelt de vragen die niemand haar destijds durfde te stellen.  Deze film kwam tot stand in samenwerking met Human.
Helaas is ook dit keer diner en een drankje na de film niet mogelijk vanwege de vernieuwd coronamaatregels. Wel kunnen we vooraf aan de film koffie of thee schenken.
Coronatoegangsbewijs Bij aankomst in Nieuwe Veste vragen we je je coronatoegangsbewijs te laten zien. Dit mag zowel een geprinte als een digitale QR-code zijn. Kijk voor meer informatie over het coronatoegangsbewijs op de website van de Rijksoverheid.  

  • Waar: Nieuwe Veste theaterzaal
  • Inloop: vanaf 19.00 uur
  • Tickets: via Filmhuis Breda
Molenstraat 6, 4811GS Breda