DOX - Daddy (14+)

Chasse Theater & Cinema

⭐⭐⭐⭐ "Regisseur Timothy de Gilde & Schrijver Magne van den Berg weten vanuit een eenvoudig uitgangspunt een grote emotionele intensiteit te bereiken.” - NRC ⭐⭐⭐⭐ "Fijnzinnig puberdrama in sobere regie” - Scenes ⭐⭐⭐ "Regisseur Timothy de Gilde maakt een kl… Lees verder

⭐⭐⭐⭐ "Regisseur Timothy de Gilde & Schrijver Magne van den Berg weten vanuit een eenvoudig uitgangspunt een grote emotionele intensiteit te bereiken.” - NRC

⭐⭐⭐⭐ "Fijnzinnig puberdrama in sobere regie” - Scenes

⭐⭐⭐ "Regisseur Timothy de Gilde maakt een kloof mooi invoelbaar met dans” - Volkskrant 

Alles moet gezegd nu het nog kan. Wat nemen ze elkaar kwalijk en wat hebben ze van elkaar geleerd? Samen beleven ze een ontmoeting en nemen ze afscheid.  

Iedere ouder en ieder kind stelt zichzelf vroeg of laat de vraag: Wat heb je van je ouder(s) geleerd wat je nooit meer zal vergeten. Zij heeft haar vader al lang niet meer gezien en nu is hij ziek. Hij zal ook niet meer beter worden. 

Misschien weet je pas wie je zelf bent als je weet wie je ouders zijn. En weten waar je vandaan komt is voor lang niet iedereen vanzelfsprekend. Met elkaar praten over je thuissituatie en de relatie met je ouders is belangrijk. Zeker ook als er problemen zijn; bijvoorbeeld omdat we dicht op elkaar hebben geleefd tijdens de pandemie of omdat er juist altijd een enorme afstand is tot je ouder. 

Regisseur Timothy de Gilde is zelf recentelijk vader geworden en is daarna zijn vader verloren. De Gilde: “Zittend naast mijn vader op zijn sterfbed vroeg hij mij ‘of alles gezegd was’. Die vraag is een van de uitgangspunten voor deze voorstelling.”  

Claudius Prinsenlaan 8, 4811 DK Breda