HNTJong - Trojan Wars

Chasse Theater & Cinema

Van de beroemde helden en heldinnen uit het klassieke Griekenland tot machteloze goden en verloren kindsoldaten. Stap in deze razende oorlogsmachine waar de emoties als een golf over je heen komen in deze filmische ervaring met een draaiend toneelbeeld vo… Lees verder

Van de beroemde helden en heldinnen uit het klassieke Griekenland tot machteloze goden en verloren kindsoldaten. Stap in deze razende oorlogsmachine waar de emoties als een golf over je heen komen in deze filmische ervaring met een draaiend toneelbeeld vol verrassingen. 

Trojan Wars is geïnspireerd op het oudste oorlogsverhaal uit de geschiedenis: De Ilias van Homerus, over de tien jaar durende oorlog tussen de Grieken en de Trojanen. Het Nationale Theater maakt van deze moeder aller oorlogen een nieuwe, rauwe versie, waarin bekende vrouwelijke personages een stem en een eigen verhaal krijgen. 

⭐⭐⭐⭐⭐ "Regisseur Noël Fischer levert met dit vijf uur durende oorlogsepos een meesterwerk af." - NRC

⭐⭐⭐⭐⭐ "Het Nationale Theater laat met Trojan Wars een absolute topprestatie zien." - Trouw

⭐⭐⭐⭐ ''Trojan Wars’ is de ultieme theaterexperience" - De Volkskrant

bingewatchen in het theater

Voor aanvang en tussen de afleveringen door zijn er acts, muziek en food van Amaro Creative Industries (vegetarisch en er wordt rekening gehouden met allergieën*). Het theater is één groot festivalterrein. 

1. Happy Party
Een massale happy party tussen de Grieken en Trojanen loopt ordinair uit de hand. Een flirt tussen de Griekse Helena en de Trojaan Paris begint onschuldig, maar ontpopt zich snel tot een vies politiek spel. De beroemde goden roddelen en manipuleren, maar doen ondertussen wat goden altijd doen. Niks.  

2. Slagveld bij Troje 
De Grieken varen naar Troje om Helena terug te halen. Op het slagveld wordt er geleden en gesneuveld in een hopeloze, eindeloze strijd. De voortrazende gekte van de oorlog schaadt steeds meer mensen. Geen enkel moreel anker blijft overeind. Helden, soldaten, vrouwen, kinderen; niemand blijft gespaard.  

3. Onderwereld
Na de dood rest de onderwereld, waar zielen eindeloos dwalen en levenden hun geliefden proberen terug te vinden. De rekening van wraak en woede is vereffend. Het verhaal van de verliezers verdwijnt. De overwinnaar is degene die de geschiedenis schrijft. Overleven heeft een prijs. Altijd. 

Bredase jongeren op het podium
Op het podium staan meer dan honderd personages. Een deel van hen wordt gespeeld door prijswinnende topacteurs zoals Bram Suijker, Romana Vrede & Emmanuel Ohene Baofo. Daarnaast doen er in ieder theater zo’n vijfentwintig leerlingen mee van een school uit de omgeving van het theater. Welke school in Breda mee zal doen is nog even spannend. De leerlingen zullen een dag repeteren en gaan daarna direct de planken op.

* Een drie-gangendiner exclusief drinken is inbegrepen in de ticket-prijs. Dieetwensen kunnen worden doorgegeven aan allergie@hnt.nl

Claudius Prinsenlaan 8, 4811 DK Breda