King King in MEZZ

Mezz

Lees verder

Voor toegang tot MEZZ is een coronatoegangsbewijs noodzakelijk. Dit kan met een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of recent negatieve test via Testen Voor Toegang (maximaal 24 uur voor aanvang). Voor het maken van een testafspraak of meer informatie over Testen voor Toegang check de website.

Dit betreft het verplaatste concert van King King dat oorspronkelijk op 20 mei 2021 en 28 oktober 2021 zou plaatsvinden. Er zou sprake zijn van een double bill met gitaarlegende Robin Trower, maar zijn tour is helaas afgelast. Kaartkopers hebben per e-mail meer informatie ontvangen.

De mannen van de Britse blues-rock band King King weten indruk te maken met hun catchy blues-rock. De band werd in de zomer van 2008 gevormd in Lincoln. Als snel verzamelde ze een stevige groep fans.  Meerdere albums volgden en het meedogenloze touren kon beginnen, en dat was een succes! In 2016 sleepte de band maar liefst vijf British Blues Awards naar zich toe. King King werd met lovende recensies overspoelt en werd omringt met vreugde van de liefhebbers van classic rock. Frontman Alan Nimmo (zang en gitaar), bekend van de Nimmo Brothers, is dé drijvende kracht achter de band. Hij is gezegend met een enorme dosis charisma en wordt omringd door topmuzikanten Jonny Dyke (toetsen), Andrew Scott (drums) en bassist Zander Greenshields.

Het laatste studioalbum ‘Exile & Grace’ staat bol van scherp geobserveerde teksten en bluesrock vuurkracht. “Er zit een onderliggend thema op het album”, legt Alan uit. “Sommige van de belangrijkste nummers gaan over de toestand van de wereld, weet je, deze prachtige blauwe planeet die verandert in een slagveld. Er is deze keer een scherper, rocker gevoel, maar je hebt ook de soulvolle ballads. Het is nog steeds King King. Het is precies wat we nu doen. “ Exile & Grace kaapte zelfs de Britse albumcharts, waardoor King King op de A-lijst kwam te staan.

Dit jaar bracht de groep hun nieuwe single ‘I Will Not Fall’ uit. Het nummer gaat over moed: wat er ook gebeurt, ‘I Will Not Fall!’ Samen nemen ze de hele wereld over. Dit is dan ook immers logisch wanneer ze als ‘beste blues-rock band ter wereld’ worden omschreven. Voor de echte blues rock fans: King King mag je niet missen!

Keizerstraat 101 , 4811HL Breda