Lezing Rudi Vranckx

Cultuurcentrum Baarle

Oorlogen en problemen van onze tijd Lees verder

Rudi Vranckx (°1959) is een Belgisch journalist die werkt voor het VRT Nieuws. Hij houdt zich vooral bezig met internationale conflicten (Irak, Libanon, Israël, Palestina, Syrië). Rudi Vranckx brengt een lezing over zijn leven als oorlogsverslaggever in conflictgebieden. Al ruim een kwarteeuw volgt hij voor de VRT oorlogen en conflicten en maakte hij documentaires voor Canvas: Bonjour Congo, de Vloek van Osama, Niemandsland, Kleine Helden,  IS in het Vizier, De Nomaden, Vranckx op zaterdag. Hij schreef verschillende boeken, waaronder ‘Oorlog om de geesten’, ‘Kleine Helden’ en ‘Mijn Kleine Oorlog’.

Het moordende kalifaat, de radicalisering van Belgische moslims, de terreuraanslagen, de vluchtelingen, de dreiging, de groeiende kloof: VRT-oorlogsreporter Rudi Vranckx ziet een wereld waarin verdraagzaamheid zwaar onder druk staat. Het is geen klassieke oorlog meer, van een zichtbare vijand aan de overkant, een oorlog om geld of olie of macht of grondgebied. Dat bekommert Vranckx, die de vlijmscherpe analyse van een nieuwe wereld maakt. Deze lezing gaat veel verder dan het fenomeen IS. Vranckx tekent het toekomstig beeld van onze mondiale samenleving en stelt vast dat we vooral niet mogen wegkruipen in de bunkers van de angst voor elkaar.

Voor de buitengewone moed en toewijding, waarmee hij de persoonlijke verhalen van mensen die het slachtoffer zijn van conflict, dichter bij de wereld brengt en strijdt voor rechtvaardigheid, ontving hij als oorlogsverslaggever in conflictgebieden de Carnegie Wateler Vredesprijs 2018.

Rudi Vranckx geeft 2 lezingen. Beide lezingen zijn intussen uitverkocht.

Alles coronaproof geregeld.
Reserveren verplicht via info@cultuurcentrumbaarle.eu
Entree: 7 euro.


Pastoor de Katerstraat 5-7, 5111 CM Baarle-Nassau